1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Stockholmsbörsen steg med utlandet

Efter en svag nedgång under morgonen vände Stockholmsbörsen upp med övriga Europa under eftermiddagen. Vid stängning hade OMXS-index stigit med 1,0 procent till 331,17. IT-aktierna drog upp index mest. (TT)
Nyheter • Publicerad 8 september 2010
Foto: Scanpix

Efter en öppning på minus vände Stockholmsbörsen upp med övriga Europa under onsdagseftermiddagen.

IT och energi var dagens främsta vinnare. I spetsen av uppgången gick Ericsson.

Vid stängning hade OMXS-index stigit med 1,0 procent till 331,17. Även Europabörserna, som hade sjunkit under morgonen, stärktes under eftermiddagen och stängde på den högsta nivån på fyra månader. Uppgången kom efter lyckade obligationsförsäljningar i Portugal, Polen och Tjeckien.

På Stockholmsbörsen gick IT-aktier starkast. Ericsson-aktien agerade draglok steg med 4,6 procent till 78:00 kronor, mest av storbolagen.

Energi var en av dagens vinnarbranscher. BP-aktien steg i London efter att bolaget släppt en ny rapport om oljeläckan i Mexikanska golfen. PA Resources steg med 7,0 procent till 5:35 kronor, medan Enquest gick upp med 5,4 procent till 13:60 kronor.

Munters, som bland annat tillverkar avfuktningsprodukter, noterar en allt starkare efterfrågan på sina produkter. Orderingången har ökat med 18 procent i juni, 22 procent i juli och 25 procent i augusti. Aktien steg med 1,8 procent till 72:50 kronor.

Detaljhandelsbolaget Clas Ohlson, som på morgonen redovisat en lägre vinst för andra kvartalet än väntat, stängde oförändrat på 113:00 kronor.

Karo Bio rasade 10,1 procent till 6:25 kronor efter att bioteknikföretagets forskningspartner Merck meddelat att de avbryter utvecklingen av en substans för behandling av värmevallningar. Merck ska nu utvärdera sina alternativ för framtida studier av substansen.

De ledande Europabörserna steg. Londons FTSE 100 index gick upp 0,4 procent till 5 429,7, medan Paris CAC 40 klättrade 0,9 procent till 3 677,2. Frankfurts DAX-index gick fram med 0,8 procent till 6 164,4.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.