1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Stark start på börshösten

Stockholmsbörsen har under september stigit med drygt sju procent. Så starkt har inte börshösten startat sedan 1997, då index gick upp med närmare åtta procent. Nu lockas småspararna tillbaka till börsen. (TT)
Nyheter • Publicerad 30 september 2010
Foto: Scanpix

Stockholmsbörsen har under september stigit med drygt sju procent. Så starkt har inte börshösten startat sedan 1997, då index gick upp med närmare åtta procent. Det visar nätaktiemäklaren Nordnets genomgång.

Normalt är september den svagaste månaden på börsåret med en genomsnittlig nedgång på tre procent de senaste 20 åren.

Enligt Nordnets konkurrent Avanza har börslyftet inneburit att småspararnas aktiehandel tagit rejäl fart.

Enligt Johan Tidestad, Sverigechef på Nordnet, finns det flera anledningar till den börsuppgången under september.

De positiva rörelserna på börsen har lockat tillbaka investerare som tidigare flytt till säkrare placeringar - vilket i sin tur har förstärkt börsuppgången, enligt Tidestad.

Enligt Avanza har den totala aktiehandeln hos nätaktiemäklarna ökat med 18 procent i september jämfört med motsvarande månad i fjol, efter en rejäl nedgång i spåren av Greklandskrisen i våras.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.