1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Skattesmäll för insidermisstänkta

De två huvudmisstänkta i den stora insiderhärvan, i medierna kallade Nordeamannen och Cevianmannen, har upptaxerats med mångmiljonbelopp, skriver Di.se. Ekobrottsmyndigheten har ännu inte väckt åtal./TT
Nyheter • Publicerad 26 mars 2008

De två huvudmisstänkta i den stora insiderhärvan, i medierna kallade Nordeamannen och Cevianmannen, har upptaxerats med mångmiljonbelopp.

Nordeamannen upptaxeras med drygt 28 miljoner kronor och Cevianmannen med 17 miljoner kronor i kapitalinkomst från aktieförsäljningar i utlandet, skriver Dagens Industri på nätet.

Dessutom upptaxeras de för skattepliktig förmögenhet i utlandet med 27 respektive 23 miljoner kronor.

De båda männen misstänks för att ha genomfört olagliga aktieaffärer i en rad länder men Ekobrottsmyndigheten har ännu inte väckt åtal. Däremot drar nu Skattemyndigheten slutsatsen att de båda undandragit stora summor från beskattning. Männen har själva lämnat in rättade deklarationer för 2006, enligt DI.

Nordeamannen åker på omkring 25 miljoner kronor i kvarstående förmögenhets- och kapitalinkomstskatt samt en dryg halv miljon i straffränta. Cevianmannen får betala drygt 16 miljoner kronor i restskatt och straffränta.

Till de misstänkta affärerna hör aktie- och optionstransaktioner i Telia Sonera, Skandia, Gambro, OMX och Electrolux.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.