1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

SAS överklagan om skadestånd avslås

SAS ska betala Norwegian 160 miljoner norska kronor plus rättegångskostnader, sedan Norges högsta domstol avslagit en skadeståndsöverklagan. SAS resultat för tredje kvartalet sänks med runt 200 miljoner kronor. (TT)
Nyheter • Publicerad 30 september 2010
Foto: Scanpix

SAS ska betala konkurrenten Norwegian 160 miljoner norska kronor plus rättegångskostnader. Det står klart sedan Norges högsta domstol avslagit SAS överklagan av en skadeståndsdom som föll i mars i år. För SAS del innebär det kostnader på drygt 200 miljoner kronor.

Domslutet kommer att innebära en negativ effekt om cirka 200 miljoner svenska kronor på SAS-koncernens resultat i tredje kvartalet, skriver SAS i ett pressmeddelande.

Skadeståndet gäller förluster som Norwegian anser sig ha fått av att SAS Braathens 2002-2004 utnyttjat information om Norwegian genom bokningssystemet Amadeus.

Ytterligare en anklagelse som ledde till skadeståndsdomen handlade om att SAS ska ha fått ett e-postmeddelande med affärshemligheter om Norwegian från en resebyråanställd.

Det totala skadeståndsbeloppet blir nära 175 miljoner norska kronor inklusive rättegångskostnader.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.