1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Rekordår för resebranschen

Förra året blev ett nytt rekordår för resebranschen och prognoserna för i år är mycket optimistiska. Bokningsläget för i år och nästa år är mycket bra./TT
Nyheter • Publicerad 24 mars 2008

Förra året blev ett nytt rekordår för resebranschen och prognoserna för i år är mycket optimistiska.

Bokningsläget för i år och nästa år är mycket bra.

Omsättningen för de tre ledande researrangörerna steg med i genomsnitt tolv procent förra året, till drygt åtta miljarder kronor, och bolagen rapporterar om kraftiga vinstlyft.

Resebranschen har de senaste åren gynnats av den starka konjunkturen, som inneburit stadigt ökad omsättning och allt högre vinster.

Samtidigt har bolagen inte behövt nyanställa i någon högre utsträckning då internetbokningarna ökat rejält och numera står för upp emot hälften av bokningarna.

Det har lett till att storspelare som Fritidsresor, Ving och Apollo redovisar vinster på sammanlagt knappt en miljard kronor för förra året. Prognoserna för i år ser också minst sagt ljusa ut, trots finansoro och börsfall.

Bokningsläget för Apollo och de andra researrangörerna ser hittills i år mycket bra ut för i år och nästa år.

Fler och fler resenärer väljer numera att sprida ut sin semester över hela året och allt fler väljer vintersemester.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.