1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Ras på Wall Street

New York-börserna dök ordentligt på torsdagen och indexen är nu åter nere i nivå med bottennoteringarna i januari. Dow Jones industriindex gick ned med 1,8 procent. Nasdaqs kompositindex sjönk med 2,3 procent./TT
Nyheter • Publicerad 6 mars 2008

New York-börserna dök ordentligt på torsdagen och indexen är nu åter nere i nivå med bottennoteringarna i januari. Finanssektorn hörde till de riktigt stora förlorarna.

En orsak till det kraftiga raset var att investerare sålde av finansaktier efter farhågor om kreditvärdigheten vid det stora låneinstitutet Thornburg Mortgage.

Tendensen fick påspädning av en rapport om tillståndet hos de skuldsatta hushållen i USA. Branschorganisationen för låneinstituten konstaterade att man det fjärde kvartalet 2007 slog rekord i antalet utmätningar hos låntagare.

Dow Jones industriindex gick ned med 1,8 procent och slutade på 12 040,4. Nasdaqs kompositindex sjönk med 2,3 procent och stängde på 2 220,5.

Bankaktierna drabbades hårt. Bland storbankerna backade Bank of America 2,7 procent, JP Morgan Chase sjönk 3,5 procent och Citigroup tappade hela 4,4 procent.

Detaljhandelsjätten Wal-Mart var ett av de få storbolag som hade en något bättre dag. Aktien steg med 0,9 procent.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.