1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Nya turer i patenttvist

Nobel Biocare har släppt en ny version av mjukvaran Nobel Guide på den tyska marknaden. Syftet med det är att tyska kunder ska få fortsätta behandlingen tills en pågående patenttvist är löst./TT
Nyheter • Publicerad 3 mars 2008

Tandimplantatsbolaget Nobel Biocare har släppt en uppdaterad version av mjukvaran Nobel Guide på den tyska marknaden, enligt ett pressmeddelande från bolaget. Syftet med det är att kunder i Tyskland ska kunna fortsätta behandlingen till dess den pågående patenttvisten är löst.

En tysk domstol slog i augusti fjol fast att Nobel Biocare med sin produkt Nobel Guide, ett system för att planera ingrepp, gjort intrång på den belgiska konkurrenten Materialise Dentals europeiska patent för en liknande produkt. Domstolsbeslutet innebär att Nobel Biocare tills vidare inte får erbjuda Nobel Guide i Tyskland.

Samtidigt pågår en process mellan de båda bolagen om patentintrång också i USA.

Nobel Biocare hävdar nu att den uppdaterade versionen av Nobel Guide inte på något sätt inkräktar på det europeiska patent som Materialise har eller strider mot domslutet från tingsrätten i Düsseldorf. Oavsett den pågående patenttvisten kommer därför Nobel Biocare att sälja den nya mjukvaran i Tyskland, skriver bolaget.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.