1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Nedåt på Wall Street

Kurserna på Wall Street sjönk på torsdagen. Fallet orsakades främst av en nedgång för teknologiföretagen. Dow Jones industriindex sjönk med 1,0 procent medan Nasdaqs kompositindex backade med 1,9 procent./TT
Nyheter • Publicerad 27 mars 2008
Foto: Scanpix

Kurserna på Wall Street sjönk på torsdagen. Kursfallet orsakades främst av en nedgång för teknologiföretag där mjukvarujätten Oracle var dagens stora förlorare.

Oracles rapport för det senaste kvartalet var en besvikelse med en mindre ökning av intäkterna än vad som hade förutspåtts. Aktien föll med 7,2 procent och drog med sig flera andra företag inom samma sektor, bland annat konkurrenten SAP, vars aktie föll med 6 procent.

En rapport från undersökningsföretaget ComScore visade på att antalet internetanvändare som klickat på sökjätten Googles nätannonser minskade med tre procent i februari jämfört med månaden innan. Uppgiften fick Googles kurs att falla med 3 procent.

Nervositet kring finanssektorns intäkter tyngde också marknaden. Investmentbanken Merrill Lynch aktie föll mer än fem procent och även Bank of America backade.

Gårdagens stora förlorare Clear Channel Communications, som äger omkring 1 200 radiostationer i USA, hämtade upp en del av onsdagens fall på 17 procent när aktien stängde på 10 procent upp. Den fick skjuts av att utförsäljningen av bolaget, som i går inte verkade bli av, nu ser ut att gå i lås.

Dow Jones industriindex sjönk med 1,0 procent till 12 302,5 medan Nasdaqs kompositindex backade med 1,9 procent till 2 280,8.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.