1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Nedåt på Asiens börser

De ledande börserna i Asien föll under torsdagshandeln. Tokyobörsens Nikkei 225-index stängde på en i stort sett oförändrad nivå. Försvagningen av yenen, som fick börsen att rusa under onsdagen, stannade upp under torsdagen. (TT)
Nyheter • Publicerad 16 september 2010
Foto: Scanpix

De ledande börserna i Asien föll under torsdaghandeln.

Tokyobörsens Nikkei 225-index stängde på en i stort sett oförändrad nivå. Försvagningen av yenen, som fick börsen att rusa under onsdagen, stannade upp under torsdagen. Det bredare Topixindex backade med 0,5 procent.

Seoulbörsens Kospi-index föll med 0,7 procent. Taiwanbörsens Weighted Index gick ned med 0,8 procent.

Läget på börser som vid 8.00 svensk tid ännu inte hade stängt:

Hongkongbörsens Hang Seng-index hade fallit med 0,5 procent, och Shanghaibörsens kompositindex hade gått ned med 2,3 procent. Bankaktier var under press på rykten om att myndigheterna tänker skärpa reglerna om kapitalreserver. Singapores Straits Times-index hade fallit med 0,4 procent. Bombaybörsens Sensex hade stigit med 0,1 procent.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.