1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Minskad orderingång till industrin

Orderingången till den svenska industrin minskade med 8,4 procent från december till januari, enligt preliminära siffror från SCB. Nedgången följde på en ökning med 7,7 procent månaden före./TT
Nyheter • Publicerad 10 mars 2008

Orderingången till den svenska industrin minskade med 8,4 procent från december till januari, enligt preliminära siffror från Statistiska centralbyrån (SCB). Nedgången följde på en ökning med 7,7 procent månaden före.

Från hemmamarknaden sjönk orderingången med 5,3 procent från december till januari. Orderingången från exportmarknaden minskade med 10,5 procent.

Jämfört med samma månad i fjol föll den totala orderingången med 0,7 procent i januari.

Industriproduktionen ökade med 0,2 procent från december till januari, efter en ökning med 0,2 procent månaden före. Jämfört med januari förra året steg industriproduktionen med 3,8 procent.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.