1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Miljardsmäll för Botox-fusk

Läkemedelsbolaget Allergan har gått med på att betala totalt 600 miljoner dollar (4,4 miljarder kronor) i en uppgörelse med USA:s regering som sätter punkt för en utdragen rättslig tvist om felaktigt marknadsförd Botox. (TT)
Nyheter • Publicerad 1 september 2010
Foto: Scanpix

Läkemedelsbolaget Allergan har gått med på att betala totalt 600 miljoner dollar (4,4 miljarder kronor) i en uppgörelse med USA:s regering som sätter punkt för en utdragen rättslig tvist om ansvaret för felaktigt marknadsförd Botox.

Det injicerbara nervgiftet används i regel för att släta ut rynkor, men vissa länder är andra användningsområden tillåtna.

Tvisten har rört Allergans försäljning av Botox som smärtstillande medel. Sedan i våras tillåter USA exempelvis Botox för behandling av stela muskler i armbågar, vrister och fingrar.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.