1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Lidls spioneri kan leda till ny lag

Tysklands konsumentskyddsminister Horst Seehofer vill kriminalisera den typ av hemlig övervakning av anställda som matkedjan Lidl ägnat sig åt. Det säger han i en intervju som publiceras på söndag./TT
Nyheter • Publicerad 29 mars 2008
Foto: Scanpix

Tysklands konsumentskyddsminister Horst Seehofer vill kriminalisera den typ av hemlig övervakning av anställda som matkedjan Lidl ägnat sig åt.

Det säger han i en intervju som publiceras på söndag.

Tyska medier avslöjade i veckan att Lidl spionerat på sina anställda med dolda kameror, och noterade när personalen gick på toaletten, vilka de umgicks med utanför jobbet och vad de talade om på raster. Det pågår redan nu en utredning om Lidl brutit mot arbets- eller personuppgiftslagar med sitt agerande.

Företaget nekade till anklagelserna.

Tyska fackföreningar har redan tidigare kritiserat Lidl som arbetsgivare, men de nya uppgifterna är långt mer graverande än vad som tidigare framkommit.

Lidl är en av Tysklands största lågpriskedjor, och har även etablerat sig i Sverige.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.