1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Kvinnliga kommunchefer tjänar mer

Kvinnliga kommunchefer har i genomsnitt 800 kronor mer i lön i månaden än de manliga cheferna, enligt en enkät. Listan toppas också av en kvinna, Irene Svenonius i Stockholm. Hon tjänar 127 000 kronor i månaden./TT
Nyheter • Publicerad 5 mars 2008
Foto: Scanpix

Kvinnliga kommunchefer har i genomsnitt 800 kronor mer i lön i månaden än de manliga cheferna, enligt en enkät som Dagens Samhälle gjort.

På listan över de tio kommunchefer med högst månadslöner återfinns fyra kvinnor. Listan toppas också av en kvinna, Irene Svenonius i Stockholm. Hon tjänar 127 000 kronor i månaden. Den genomsnittliga lönen för en kommunchef ligger på 59 500 kronor i månaden.

Bland landstingsdirektörerna är det männen som tjänar mest, de kvinnliga har ungefär 400 kronor mindre i månadslön. Snittlönen ligger på 102 900 kronor i månaden.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.