1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Kortvarig glädjeyra på Wall Street

Efter tisdagens rally på Wall Street backade börserna igen på onsdagen. Vid stängning hade oron för ekonomin kylt av optimismen och Dow Jones gick ned med 0,4 procent, medan Nasdaq backade med 0,5 procent./TT
Nyheter • Publicerad 12 mars 2008

Det blev en kortvarig glädje på Wall Street. Efter tisdagens rally sjönk börserna på onsdagen.

Oro för den amerikanska ekonomin fortsätter att spöka.

På tisdagen rådde glädjefnatt på Wall Street efter beskedet att den amerikanska centralbanken Federal Reserve och flera europeiska banker fyller på ordentligt med pengar på penningmarknaderna. Fed kommer att låna ut motsvarande 1 200 miljarder kronor i form av räntebärande statspapper för att öka likviditeten.

Euforin höll i sig under början av onsdagen och Dow Jones gick upp rejält. Men därefter avtog optimismen och oron för tillståndet i den amerikanska ekonomin återvände. Oljepriset steg till över 110 dollar fatet och drog ner kurserna för transportföretag och andra branscher som är känsliga för ökade energipriser. Finansbolagen, som gick bra under tisdagen, backade igen. Bank of America tappade 1,8 procent, Citigroup 1,3.

Industrijätten Caterpillar steg med 3,6 procent, efter att ha meddelat att bolaget räknar med ökad omsättning 2010.

Dow Jones industriindex gick ned med 0,4 procent till 12 110,2 medan Nasdaqs kompositindex backade med 0,5 procent till 2 243,9.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.