1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Inget besked om HQ Bank i dag

En överenskommelse om HQ Bank uppges vara nära, men ingen information om lösningen kommer att presenteras i dag. Nordea pekas ut i medier, men vill inte kommentera. Planen är att HQ Bank ska öppna på fredag. (TT)
Nyheter • Publicerad 1 september 2010
Foto: Scanpix

En överenskommelse om HQ Bank uppges vara nära, men ingen information om lösningen kommer att presenteras i dag. Det uppger HQ:s informationschef Erik Amcoff.

TT: Varför dröjer det?

Enligt Amcoff är förhoppningen att presentera överenskommelsen "så tidigt som möjligt" under torsdagen.

Nordea är enligt medieuppgifter den enda kvarvarande spekulanten på HQ Banks verksamhet. HQ:s informationschef Erik Amcoff vill dock inte kommentera de uppgifterna.

Affärsvärlden uppger på nätet att Nordea dock inte vill betala något för själva banken, och dessutom pruta ner priset på fondbolaget HQ Fonder.

Också Finansinspektionen (FI) ska behandla frågan. FI återkallade i helgen tillstånden för HQ Bank, som är ett dotterbolag till börsnoterade HQ. Enligt FI har HQ Banks tradingverksamhet, som handlat med värdepapper för bankens egen räkning, tagit så stora risker att bankens överlevnad riskerats.

I måndags påbörjades en tvångslikvidation av banken. Likvidatorn Biörn Rieses huvudspår har hela tiden varit att hitta en ny ägare till verksamheten, som under tiden hålls stängd för att undvika en så kallad bankrusning.

HQ Bank har överklagat FI:s beslut till förvaltningsrätten i Stockholm, som har utlovat en skyndsam hantering av ärendet. Även Ekobrottsmyndigheten (EBM) granskar händelserna i HQ Bank.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.