1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Gul & Blå byter ägare

Modeföretaget Heart of Brands köper det svenska jeansmärket Gul & Blå som hade sin storhetstid under 70-talet. Heart of Brands köper i ett första steg Gul & Blå:s försäljningsbolag som innefattar tre butiker i Stockholm./TT
Nyheter • Publicerad 4 mars 2008

Modeföretaget Heart of Brands köper det svenska jeansmärket Gul & Blå som hade sin storhetstid under 70-talet.

Gul & Blå startades redan 1966 av Maria Knutsson och Lars Knutsson och hade sin berömda butik i Birger Jarlspassagen i centrala Stockholm. De lanserade V-jeansen som blev mycket populära i början av 70-talet.

"Förvärvet av Gul & Blå AB är ett led i vår strategi om att bli det ledande modeföretaget i Norden med kvalitetsmärken. Gul & Blå AB är en framgångssaga från början till slut varför det är extra roligt att deras välkända varumärke nu finns i vår portfölj", säger Pia Imbro, vd på Heart of Brands, i ett pressmeddelande.

Heart of Brands köper i ett första steg Gul & Blå:s försäljningsbolag, Gul & Blå AB, som innefattar tre butiker i Stockholm. Heart of Brands köper bolaget för 3,2 miljoner kronor.

Heart of Brands, som startades 2006, äger bland annat det svenska modemärket Pour. Bolaget är noterat på Aktietorget.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.