1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Fortsatt högtryck på bomarknaden

Bostadsmarknaden visar inga tecken på att mattas av. I februari fortsatte priserna upp på både bostadsrätter och villor, enligt nya siffror från Svensk Mäklarstatistik. Allra snabbast ökar priserna i Göteborgsområdet. Den svenska bostadsmarknaden är och har varit glödhet under en längre tid.(TT)
Publicerad 13 mars 2015

Den svenska bostadsmarknaden är och har varit glödhet under en längre tid. Så het att oron för hushållens skuldsättningsnivå fått Riksbanken att länge hålla räntan uppe och Finansinspektionen att skärpa reglerna för amortering på bolån för att försöka kyla ner marknaden.

Men hittills syns inga effekter i form av att prisökningstakten avtar. Snarare tvärtom.

””

Priserna på både villor och bostadsrätter har räknat på helår stigit 11 procent. Och bostadsfebern visar sig dessutom i form av att affärer görs upp allt snabbare och budgivningen får priserna att skena jämfört med vad som utannonserats.

Finansinspektionens nya amorteringsregler föreslås börja gälla den 1 augusti. Per-Arne Sandegren tror att bostadsmarknaden under våren och sommaren därför blir extra intensiv.

””

Priserna har stigit allra mest i Göteborgsregionen. En bostadsrätt i centrala Göteborg har det senaste året blivit hela 18 procent dyrare.

TT