1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Fortsatt goda tider för Lufthansa

Tyska flygbolaget Lufthansa räknar med fortsatt tillväxt i vinst och försäljning både i år och 2009 efter rekordresultat för 2007. Nettovinsten steg då till rekordnivån 1,66 miljarder euro från 803 miljoner 2006./TT
Nyheter • Publicerad 12 mars 2008

Det tyska flygbolaget Lufthansa räknar med en fortsatt tillväxt i vinst och försäljning både i år och nästa år efter att ha redovisat ett rekordresultat för 2007.

"Trots den rådande osäkerheten på finansmarknaderna är de ekonomiska villkoren fortsatt goda för Lufthansa", skriver vd Wolfgang Mayrhuber, i en kommentar.

Mayrhuber konstaterar att det råder en fortsatt stark efterfrågan på flygresor.

Lufthansas nettovinst steg förra året till rekordnivån 1,66 miljarder euro från 803 miljoner euro under 2006. Även rörelsevinsten på 1,38 miljarder euro var den högsta hittills.

"Det är framför allt värt att nämna att vi nådde ett rekordresultat samtidigt som bränslepriserna är rekordhöga, finansmarknaderna är fyllda med osäkerhet och konkurrensen är hårdare än någonsin tidigare", skriver Mayrhuber.

Dotterbolaget Swiss fördubblade sin rörelsevinst till 571 miljoner schweizerfranc jämfört med 2006.

Lufthansas totala försäljning ökade med 13 procent till 22,4 miljarder euro förra året.

Bränslekostnaderna ökade med 15 procent till 3,86 miljarder euro förra året, trots att den svaga dollarn drog ned kostnaderna med 7,3 procent. De ökade bränslekostnaderna drabbar passagerarna i form av höjda bränsletillägg.

Bolaget investerade över 1,1 miljarder euro i nya flygplan under 2007.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.