1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Fords lyxbilsaffär uppges klar

Fords försäljning av Land Rover och Jaguar till indiska Tata är klar, uppger Bloomberg och indiska medier. Affären innebär att Volvo blir Fords enda så kallade premiummärke./TT
Nyheter • Publicerad 26 mars 2008
Foto: Scanpix

Fords försäljning av Land Rover och Jaguar till indiska Tata är klar, uppger Bloomberg och indiska medier. Affären innebär att Volvo blir Fords enda så kallade premiummärke.

Det indiska konglomeratet ska ha gått med på att betala mellan två och tre miljarder USA-dollar för de brittiska lyxbilsmärkena. Enligt medieuppgifterna ska affären tillkännages officiellt under onsdagen.

Land Rover och Jaguar har tillsammans med Volvo bildat PAG, Premier Automotive Group, amerikanska Fords avdelning för prestigebilar.

Tata Group är en av Indiens största industrikoncerner. I Europa har företaget på sistone skapat rubriker genom bilmodellen Nano, som visades upp på mässan i Genève häromveckan och ska kosta endast 16 000 kronor.

Det innebär att man skulle få över 50 Nano för de nya toppmodellerna i Tatas stall - Jaguars XK- och XJ-modeller och de större Range Rover kan kosta över en miljon kronor styck.

Även Aston Martin ingick i PAG, men såldes för ett år sedan. Ford säger sig inte har några planer på att sälja Volvo.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.