1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Fler anställer funktionsnedsatta

En majoritet av landets företag med minst tio anställda uppger att de har minst en person med någon typ av funktionsnedsättning anställd, visar en Novusundersökning som Samhall beställt.(TT)
Publicerad 1 augusti 2016

En majoritet av landets företag med minst tio anställda uppger att de har minst en person med någon typ av funktionsnedsättning anställd, visar en Novusundersökning som Samhall beställt.

Andelen har ökat kraftigt de senaste åren, från 39 procent 2012, till 46 procent 2014 och i år var andelen uppe i 58 procent.

33 procent av arbetsgivarna anger att den främsta fördelen med att anställa någon med nedsatt arbetsförmåga är att deras kunder tycker att det är viktigt att de tar socialt ansvar, medan 23 procent anser att en mångfald på arbetsplatsen är positivt.

Av de som inte anställt någon anger ungefär hälften att de inte har tillräcklig kunskap för att anställa en person med funktionsnedsättning.

Undersökningen gjordes genom telefonintervjuer med 500 personer med rekryteringsansvar med minst tio anställda under 2-28 juni i år.

TT