1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

EA lägger nytt bud på Take-Two

Den amerikanska dator- och tv-speljätten Electronic Art har lagt ett nytt kontantbud på den mindre konkurrenten Take-Two. Budet värderar Take-Two till två miljarder dollar, motsvarande 12 miljarder kronor./TT
Nyheter • Publicerad 13 mars 2008

Den amerikanska dator- och tv-speljätten Electronic Art (EA) har lagt ett nytt kontantbud på den mindre konkurrenten Take-Two, mest känt för sina Grand Theft Auto-spel. Budet värderar Take-Two till två miljarder dollar, motsvarande 12 miljarder kronor.

EA lade ett bud i februari som avvisades av Take-Two. Det budet motsvarande en premie på 64 procent jämfört med Take-Twos stängningskurs den 15 februari, dagen innan EA offentliggjorde sitt bud.

Take Twos styrelseordförande Strauss Zelnick förklarade då att det var "fel pris och fel tidpunkt" och antydde att EA försökte köpa hans bolag billigt innan det han lansera Grand Theft Auto 4, det senaste spelet i den kontroversiella GTA-serien. Det släpps den 29 april och väntas bli en succé i likhet med de tidigare spelen i serien.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.