1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Dödliga lönestrider i Peru

Tre döda rapporteras i sammandrabbningar mellan poliser och arbetare som tagit över en av det argentinska energibolaget Pluspetrols anläggning i Loretoområdet i norra Peru. Arbetarna kräver högre löner./TT
Nyheter • Publicerad 23 mars 2008

Tre döda rapporteras i sammandrabbningar mellan poliser och arbetare som tagit över en av det argentinska energibolaget Pluspetrols anläggning i Loretoområdet i norra Peru.

Enligt polisen och bolaget startade oroligheterna i lördags, när polisen "försökte återställa ordningen". Då förlorade en polisman livet, medan två indianer sades ha dödats i fortsatt tumult under söndagen.

Pluspetrol stoppade arbetet vid anläggningen, cirka 90 mil norr om huvudstaden Lima, i torsdags när arbetare som vill ha mer betalt tog över den och den lokala flygplatsen.

Arbetarna, som arbetar med bygge i området, vill ha sina månadslöner höjda från 1 500 till 2 500 sol, motsvarande från 3 400 till 5 600 kronor, uppger tjänstemän vid företaget.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.