1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Credit Suisse vinstvarnar

Den schweiziska storbanken Credit Suisse ser inte ljuset i tunneln ännu. Banken varnade i dag för att den inte kommer att visa vinst under första kvartalet till följd av stora nedskrivningar och tuffa marknadsvillkor./TT
Nyheter • Publicerad 20 mars 2008

Den schweiziska storbanken Credit Suisse ser inte ljuset i tunneln ännu. Banken varnade på torsdagen för att den inte kommer att visa vinst under första kvartalet till följd av stora nedskrivningar och tuffa marknadsvillkor.

Banken har tidigare sagt att den skulle göra en vinst under första kvartalet.

Credit Suisse skriver i ett pressmeddelande att rörelsen gick med vinst under januari och februari men att de besvärliga marknadsförhållandena under mars raderat ut vinsten.

Credit Suisse är tillsammans med sin konkurrent UBS de europeiska banker som lidit mest av den amerikanska bolånekrisen. UBS är dock hårdast påverkad.

Credit Suisse har tidigare flaggat för nedskrivningar relaterade till bolånekrisen på 2,88 miljarder schweizerfranc, men justerar nu ner den siffran till 2,86 miljarder franc. Banken gör en nedskrivning på 1,18 miljarder franc som bokförs under 2007 och på 1,68 miljarder franc som belastar resultatet för första kvartalet.

Credit Suisse har justerat ner nettovinsten för 2007 på 7,76 miljarder franc, från de 8,55 miljarder franc som banken redovisade förra månaden.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.