1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Bud på MTG-bolag i Ryssland

Ryska CTC Media, där Stenbecksfärens MTG är största ägare, har erbjudits 200 miljoner dollar för 75 procent av sin verksamhet i Ryssland och Kazakstan. Den potentiella köparen är tv-bolaget UTH Russia.(TT)
Publicerad 6 juli 2015

Ryska CTC Media, där Stenbecksfärens MTG är största ägare, har erbjudits 200 miljoner dollar för 75 procent av sin verksamhet i Ryssland och Kazakstan. Den potentiella köparen är tv-bolaget UTH Russia.

CTC Media, noterat på Nasdaqbörsen i New York, har sedan september i fjol försökt hitta en ny modell för ägarstrukturen, sedan den ryska duman klubbat en lag med ett tak på 20 procent för utländskt ägande i ryska medier. En affär med UTH innebär att MTG säljer sin ägarandel på 38 procent.

CTC Medias aktie har tappat mer än 50 procent av sitt värde sedan början av året och bolaget är för närvarande värderat till 337 miljoner dollar.

UTH ägs till hälften av miljardären Alisjer Usmanov via holdingbolaget USM. Resterande 50 procent ägs av M1, ett bolag kontrollerat av Ivan Tavrin, vd för mobiloperatören Megafon.

TT