1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Börsrally på Wall Street

Ett höjt bud på Bear Stearns och en oväntad ökning av antalet husförsäljningar ledde till ett amerikanskt börsrally. Vid stängningsdags hade Dow Jones gått upp med 1,5 procent medan Nasdaq hade stigit med 3 procent./TT
Nyheter • Publicerad 24 mars 2008

Överraskande positiva siffror från bostadsmarknaden i kombination med bankjätten J P Morgans beslut att öka sitt bud på Bear Stearns ledde till börsrally i New York på måndagen.

Flera goda nyheter nådde de amerikanska investerarna på måndagen och fick börserna att rusa.

J P Morgan tog till sig av kritiken och lade ett fem gånger så högt bud på investmentbanken Bear Stearns, jämfört med det första erbjudandet om 2 dollar per aktie. "Styrelserna i båda företagen har godkänt ett ändrat avtal" meddelade bankerna på eftermiddagen, svensk tid.

Bear Stearns gick häromveckan med på att låta sig köpas av J P Morgan till vrakpris efter en akut kassakris, vilket möttes av stark kritik från Bear Stearns aktieägare. Förhoppningen är att en långdragen kamp mellan ägarna ska kunna undvikas i och med det nya budet, och affären avslutas tidigare.

Samtidigt visade nya siffror från branschorganisationen National Association of Realtors (NAR) på en oväntad ökning av antalet husförsäljningar. Det fick marknaden att hoppas på att krisen i finans- och bostadssektorerna nu har nått botten.

Vinnare under dagen var därmed, föga förvånande, företag inom byggsektorn. Också ett antal finansaktier gick bra. Citigroup, en av USA:s största banker, gick upp med 3,5 procent, American Express med 3,1 procent.

Vid stängningsdags hade Dow Jones industriindex gått upp med 1,5 procent till 12 548,6 medan Nasdaqs kompositindex hade stigit med 3 procent till 2 326,8.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.