1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Börsen sjunker efter räntebesked

Stockholmsbörsen sjunker något i handeln, i linje med flera europabörser. Klockan 16 har OMXS-index sjunkit med 0,5 procent till 512,9. Kurserna påverkades inte nämnvärt av den överraskande räntesänkningen från Riksbanken.(TT)
Publicerad 2 juli 2015

Londonbörsen stiger med 0,4 procent, Paris sjunker med 0,7 procent, medan Frankfurt sjunker med 0,4 procent. Det breda FTS Eurofirst 300-indexet sjunker 0,2 procent.

Klockan 16 sjunker eller stiger många av de svenska storbolagen med några tiondels procent.

Undantaget är Electrolux som rasar med 9,8 procent. Sent på onsdagen kom ett besked att USA:s justitiedepartement motsätter sig Electrolux planerade köp av General Electrics vitvarubolag GE Appliance.

Handelsbanken sjunker också, med 2,1 procent, och Swedbank med 1,9 procent.

Klockan 16 stiger Boliden mest, med 3,2 procent. Astra Zeneca stiger med 2,4 procent och SSAB med 0,7 procent.

Alla de ledande börserna i Asien steg på torsdagen med undantag för Shanghai som fortsatte att falla brant. SSE Composite sjönk med 3,7 procent.

Tokyobörsens Nikkei 225-index steg med 1.0 procent, och det bredare Topix-indexet var upp 0,7 procent.

I Hongkong hade Hang Seng-index ökat 0,1 procent. Taiwans Weighted-index var oförändrat. Seoulbörsens Kospi-index slutade på en uppgång med 0,5 procent.

USA-börserna tog inget större intrycka av positiva arbetsmarknadssiffror. Nasdaqs Composite-index var oförändrat klockan 16.

TT