1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Börsen försiktigt upp

Det var små förändringar på Stockholmsbörsen under dagens handel. Men Ratos steg ordentligt efter uppgifter om en ny företagsförsäljning. OMXS-index stängde 0,3 procent upp. Även Europabörserna rörde sig marginellt. (TT)
Nyheter • Publicerad 14 september 2010
Foto: Scanpix

Det var små förändringar på Stockholmsbörsen under tisdagens handel.

Men Ratos steg ordentligt efter uppgifter om en ny företagsförsäljning.

Handeln på Stockholmsbörsen inleddes med svagt stigande kurser. När handeln stängde hade OMXS-index stigit med 0,3 procent till 339,0.

Nokia lanserade på tisdagen tre nya smarta telefoner i London. Vid sidan av det redan presenterade nya flaggskeppet N 8 ska Nokia E 7, Nokia C 7 och Nokia C 6 ta upp kampen med konkurrenterna.

Det är ingen hemlighet att Nokia har hamnat på efterkälken i kampen om smartphone-segmentet. I fredags kom beskedet att vd:n Olli-Pekka Kallasvuo får gå och i måndags stod det också klart att chefen för enheten Mobile Solutions lämnar sin tjänst.

Under dagen blev det också klart att Jorma Ollila, som var koncernchef för den finländska mobiljätten Nokia i 14 år fram till 2006, planerar att lämna över ordförandeskapet i Nokia 2012, rapporterar The Wall Street Journal med hänvisning till en taleskvinna.

Nokias börskurs föll med 3,2 procent medan Ericsson steg med 0,3 procent.

Ratos steg med 3,3 procent efter medieuppgifter om att riskkapitalbolaget är på väg att sälja Bisnode, verksamt inom digital affärsinformation, för 800 miljoner euro.

Kraftkoncernen ABB kunde glädja sig åt att EU-kommissionen lagt ned undersökningen om ABB rörande olagligt kartellsamarbete. ABB har inte dömts till några böter. I januari i år gjordes razzior hos ABB i Sverige efter misstankar om otillåtet samarbete med andra bolag med teknik för kraftöverföring. ABB:s börskurs sjönk ändå försiktigt med 0,3 procent.

Energi- och miljöteknikföretaget Opcon meddelade att bolaget säljer dotterföretaget Reac AB med dotterföretaget Balle AS för 84,3 miljoner kronor. Köpare är Latour Industries. Försäljningen är ett led i Opcons fokusering på kärnverksamheten inom energi- och miljöteknikområdet. Börskursen steg med 1,3 procent.

Det var liten rörelse även på Europabörserna. Londonbörsens FTSE-index var i stort sett oförändrad på 5 567,4. Parisbörsens CAC-index gick upp 0,2 procent till 3 774,4 och Frankfurtbörsens DAX-index steg 0,2 procent till 6 275,4.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.