1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Börsen backade efter USA-räntebesked

Stockholmsbörsen stängde i dag på minus efter tre dagars uppgångar. OMXS-index sjönk 0,7 procent. Även ute i Europa sjönk de ledande börserna efter gårdagens räntebesked från amerikanska centralbanken Fed. (TT)
Nyheter • Publicerad 22 september 2010
Foto: Scanpix

Stockholmsbörsen stängde på onsdagen på minus efter tre dagars uppgångar. Dagens stora förlorare var Eniro, som tappade drygt 30 procent efter uppgifter om att ett konsortium av banker kräver en nyemission i bolaget.

När börsen stängde hade OMXS-index sjunkit med 0,7 procent till 340,2.

Även ute i Europa sjönk de ledande börserna efter tisdagens räntebesked från amerikanska centralbanken Fed. Centralbankens oro över den amerikanska ekonomin smittade av sig på börsstämningen. USA-börserna öppnade nedåt på onsdagen.

I Stockholm var det en bred nedgång där samtliga branschindex sjönk. Bankaktierna backade, bland annat gick Swedbank ned med 1,5 procent till 92:54 kronor och Nordea sjönk med 1,4 procent till 69:90 kronor.

Sökjätten Eniro backade 30,2 procent till 6:25 kronor efter uppgifter i Dagens Industri om att ett konsortium av de fyra svenska storbankerna krävt att bolaget gör en nyemission på 2,5 miljarder kronor.

H & M backade 0,5 procent till 258:40 kronor efter att spanska konkurrenten Inditex redovisat sitt halvårsresultat. Inditex vinst och bruttomarginal imponerade, men Inditex-aktien backade sedan försäljningen i det tredje kvartalet tytt på en vikande trend.

Vägmarkeringsföretaget Geveko vinstvarnade under dagen och backade med 16,0 procent till 14:20 kronor. Bolaget sänker sina prognoser och minskar personalstyrkan med närmare 180 personer. Geveko räknar nu med att årets rörelseresultat blir i nivå med eller sämre än i fjol.

Mot strömmen gick däremot Pricer, som fick en stororder från Frankrike värd närmare 300 miljoner kronor och rusade 20 procent till 0:78 kronor.

Catenas aktie steg med 11,6 procent till 137:25 kronor efter att bolaget meddelat att de planerar en extra utdelning.

Londonbörsens FTSE-index backade 0,4 procent till 5 551,9. Parisbörsens CAC-index sjönk 1,3 procent till 3 735,1 och Frankfurtbörsens DAX-index tappade 1,1 procent till 6 208,4.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.