1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Bojkott mot danska varor

Stormarknader i arabstater vid Persiska viken har slutat sälja danska varor i protest mot att de kontroversiella profetkarikatyrerna har publicerats igen./TT
Nyheter • Publicerad 16 mars 2008

Stormarknader i arabstater vid Persiska viken har slutat sälja danska varor i protest mot att de kontroversiella profetkarikatyrerna har publicerats igen.

Den engelskspråkiga tidningen Times of Oman rapporterade på söndagen att danska varor inte längre säljs hos butikskedjan al-Jadida.

Bojkotten ska fortgå "så länge de förödmjukande karikatyrerna fortsätter att publiceras", säger marknadschefen Mukhtar al-Lawati.

Även i Förenade arabemiraten håller en ny bojkott på att ta fart. I lördags skrev engelskspråkiga Khaleej Times att en kooperativ stormarknadskedja där inlett en bojkott.

Första gången teckningarna publicerades i danska Jyllands-Posten blev följden ett kännbart bortfall i försäljningen, i synnerhet för Arla som säljer mejerivaror till regionen.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.