1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

BMW överträffade förväntningarna

Tyska BMW, världens största tillverkare av premiumbilar, överträffade förväntningarna med sitt resultat för 2007. Detta trots att vinsten före skatt sjönk med 6,1 procent till motsvarande 36,5 miljarder kronor./TT
Nyheter • Publicerad 13 mars 2008

Tyska BMW, världens största tillverkare av så kallade premiumbilar, överträffade förväntningarna med sitt resultat för 2007, trots att det blev sämre än året före.

Vinsten före skatt sjönk med 6,1 procent till 3,87 miljarder euro, motsvarande 36,5 miljarder kronor. Analytikerna hade i snitt väntat sig en vinst på 3,80 miljarder euro enligt en Reutersenkät.

Rensat för engångsposter steg vinsten marginellt.

Försäljningen för bilrörelsen ökade med 12,7 procent till den nya rekordnivån 53,8 miljarder euro. Bolaget har tidigare berättat att det ökade sin försäljning med 9,2 procent i fjol, till 1,5 miljoner fordon, vilket är nytt rekord för koncernen.

BMW har omkring 107 000 anställda och meddelade i slutet av februari att bolaget tänker minska personalstyrkan med totalt 8 100 tjänster.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.