1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Bättre än väntat av Lehman Brothers

Den amerikanska investmentbanken Lehman Brothers redovisar en vinst på 489 miljoner dollar för det brutna räkenskapsårets första kvartal. Det är försämring med 57 procent jämfört med året före men bättre än väntat./TT
Nyheter • Publicerad 18 mars 2008

Den amerikanska investmentbanken Lehman Brothers redovisar en vinst på 489 miljoner dollar för det brutna räkenskapsårets första kvartal, avslutat den 29 februari. Det är en försämring med 57 procent jämfört med motsvarande period året före då vinsten var 1,15 miljarder dollar.

Vinsten per aktie föll med 59 procent till 0:81 dollar. Analytikerna hade i genomsnitt väntat sig en vinst på 0:73 dollar per aktie enligt en Reutersenkät.

Intäkterna uppgick till 3,51 miljarder dollar, jämfört med 5,05 miljarder dollar ett år tidigare.

För själva investmentbanken steg intäkterna med 2 procent till 867 miljoner dollar under perioden. Kapitalförvaltningens intäkter ökade med 39 procent till 968 miljoner dollar.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.