1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Bankerna bildar bankomatbolag

Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, SEB samt Swedbank och Sparbankerna ska bilda ett gemensamt bolag med en gemensam infrastruktur för uttagsautomaterna i Sverige. Detta eftersom automaterna behöver moderniseras. (TT)
Nyheter • Publicerad 21 september 2010
Foto: Scanpix

Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, SEB samt Swedbank och Sparbankerna har via BDB Bankernas Depå AB beslutat att bilda ett gemensamt bolag med en gemensam infrastruktur för bankernas uttagsautomater i Sverige.

Det har länge varit möjligt att ta ut kontanter i samtliga bankers automater. Men dagens automater kommer att behöva moderniseras. Ett gemensamt bolag ger möjlighet för bankerna att dela på de kostnaderna, skriver bankerna.

Det nya bolaget kommer att ägas till 20 procent av respektive bank. Etableringen påbörjas under hösten i år och överflyttningen av automater planeras att ske stegvis från hösten 2011 till slutet av 2012.

En positiv bieffekt med en gemensam infrastruktur är färre och kortare värdetransporter.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.