1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Astras storsäljare blir ännu större

EU-kommissionen har gett grönt ljus för att Astra Zenecas nyckelprodukt Seroquel XR nu även kan användas som tilläggsbehandling av depression efter det att andra antidepressiva läkemedel inte har gett effekt. (TT)
Nyheter • Publicerad 2 september 2010
Foto: Scanpix

EU-kommissionen har gett grönt ljus för att Astra Zenecas nyckelprodukt Seroquel XR, tabletter med långsam frisättning, nu även kan användas som tilläggsbehandling av depression efter det att andra antidepressiva läkemedel inte har gett effekt.

Seroquel XR används bland annat mot schizofreni, bipolär mani, bipolär depression och generellt ångestsyndrom - olika länder har godkänt läkemedlet för olika diagnoser varav schizofreni är den vanligaste.

Bolaget har skärpt produktinformationen för preparatet, exempelvis beträffande risk för självskadetankar, viktökning, ökad blodsockerhalt, påverkan på muskler och rörelse, sömnighet samt yrsel, skriver Astra Zeneca i ett pressmeddelande.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.