1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Askerö lägger bud på Sigma

En grupp skånska entreprenörer lägger bud på IT-konsultföretaget Sigma. Börsen stoppade handeln med aktierna på torsdagen./TT
Nyheter • Publicerad 27 mars 2008

En grupp skånska entreprenörer lägger bud på IT-konsultföretaget Sigma.

Börsen stoppade handeln med aktierna i IT-konsulten Sigma på torsdagen. Skälet var ett bud på bolaget från Askerö Utveckling. Askerö ägs gemensamt men indirekt av de skånska entreprenörerna Dan Olofsson, Sten K Johnson, Martin Gren och Kent Widding-Persson.

Askerö lägger ett kontantbud på 6:90 kronor per aktie i Sigma. Det totala budvärdet uppgår till cirka 599 miljoner kronor.

Dan Olofssons ägarbolag Danir AB är sedan lång tid tillbaka största ägare med nästan 31 procent av rösterna. Budgivarnas plan är att Sigma efter köpet ska avnoteras från börsen.

Budet motsvarar en premie på 30,2 procent jämfört med sista betalkursen för Sigmas B-aktie på Stockholmsbörsen dagen innan budet offentliggjordes, enligt ett pressmeddelande.

Anmälningsperioden för budet löper från den 25 april till den 16 maj.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.