1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Andrahandshyror fortsätter stiga

Trots svala temperaturer på bostadsmarknaden fortsätter priserna på andrahandsmarknaden att stiga. Det visar en kartläggning som Boverket gjort på uppdrag av regeringen, skriver Dagens Industri. Rapporten visar att andrahandshyrorna för hyresrätter stigit mer än 59 procent mellan 2009 och 2017.(TT)
Publicerad 6 oktober 2018

Trots svala temperaturer på bostadsmarknaden fortsätter priserna på andrahandsmarknaden att stiga. Det visar en kartläggning som Boverket gjort på uppdrag av regeringen, skriver Dagens Industri.

Rapporten visar att andrahandshyrorna för hyresrätter stigit mer än 59 procent mellan 2009 och 2017. På bostadsrättsmarknaden är höjningen för motsvarande period 84 procent.

Skillnaderna mellan städerna är markant â?? i Stockholm ligger den genomsnittliga andrahandshyran för en bostadsrätt med ett rum på runt 13 000 kronor. Motsvarande siffror för Göteborg och Malmö är 7 400 respektive 6 800 kronor.

En hyresetta i Stockholm är betydligt billigare â?? i snitt 10 500 kronor â?? men i Malmö och Göteborg ligger priserna i nivå med bostadsrättspriserna.

Boverkets kartläggning visar att andrahandshyran för en hyresrätt i genomsnitt ligger 65 procent högre än en genomsnittlig förstahandshyra.

TT