1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Allt fler hittar nytt hem på nätet

Nästan 70 procent av bostadsköparna har hittat sina nya hem på internet, en ökning med 5 procentenheter på två år. Men skillnaderna är stora mellan olika regioner i landet./TT
Nyheter • Publicerad 12 mars 2008

Nästan 70 procent av bostadsköparna har hittat sina nya hem på internet, en ökning med 5 procentenheter på två år. Men skillnaderna är stora mellan olika regioner i landet.

Skandia Mäklarna genomför kontinuerligt en enkätundersökning som vänder sig till bostadsköpare i Sverige. Skandia Mäklarna har 75 kontor över hela landet.

Enligt den senaste enkäten, som besvarades av 2 818 köpare, hittade 67 procent sin bostad på nätet medan 18 procent hittade sitt nya hem i tidningsannonser. I bankens eller mäklarkontorets skyltfönster upptäckte 10 procent sitt nya hem.

Köparna i Sundsvall, Göteborg och Karlstad väljer i högre utsträckning att söka på nätet medan örebroare, boende i Umeå och Nyköping väljer mer traditionella kanaler.

Webbplatsen Hemnet.se är den mest välbesökta av bostadsletarna.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.