1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Allokton-bolag i konkurs

Det skuldtyngda fastighetsbolaget Allokton försätter två dotterbolag, innehållande Alloktons fastigheter i Falun, Borlänge och Söderhamn, i konkurs. Beslutet är taget i samförstånd med bolagets långivare, Deutsche bank. (TT)
Nyheter • Publicerad 2 september 2010

Det skuldtyngda fastighetsbolaget Allokton försätter två dotterbolag, som innehåller Alloktons fastighetsbestånd i Falun, Borlänge och Söderhamn, i konkurs.

"Anledningen till att bolagen försätts i konkurs är att kassaflödena i bolagen ej täcker den löpande driften samt betalning av räntor och amorteringar", skriver Allokton i ett pressmeddelande.

Beslutet att försätta bolagen i konkurs har tagits i samförstånd med Deutsche Bank, som är bolagens enskilt största långivare.

Den bolagsstruktur som nu försätts i konkurs är inte helt finansiellt fristående från moderbolaget Allokton AB. Det finns därmed en risk för att krav kan komma att riktas mot moderbolaget eller annat koncernbolag med anledning av konkurserna, skriver Allokton.

Samtidigt meddelar Allokton att företaget London & Regional kan bli ny majoritetsägare i Allokton.

"De är en stor och seriös aktör på marknaden med ett starkt varumärke som passar Allokton väl", säger Jakob Johansson, styrelseledamot i Allokton, i pressmeddelandet.

Allokton, vars aktie är noterad på First North, handelsstoppades inför beskedet om konkurserna.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.