1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Alfa Laval lägger bud på Munters

Industrikoncernen Alfa Laval lägger ett bud på Munters, som bland annat tillverkar avfuktningsprodukter, värt 68 kronor kontant per aktie. Totalt värderar erbjudandet Munters till 5 027 miljoner kronor. (TT)
Nyheter • Publicerad 6 september 2010
Foto: Scanpix

Industrikoncernen Alfa Laval lägger ett bud på Munters, som bland annat tillverkar avfuktningsprodukter, värt 68 kronor kontant per aktie. Totalt värderar erbjudandet Munters till 5 027 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

Budet innebär en premie om cirka 36 procent, jämfört med Munters snittkurs på börsen under de senaste tre månaderna. Industrivärden och Latour, med sammanlagt 29,6 procent av aktierna, har förbundit sig att säga ja.

Munters styrelse säger att den ska återkomma med en utvärdering av budet, senast två veckor före budtidens utgång, enligt ett pressmeddelande.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.