1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

300 får gå i Arvika

Solenergibolaget REC Scanmodule planerar att lägga ner verksamheten i Glava i Arvika kommun, där man tillverkar solcellspaneler. Runt 300 anställda förlorar sina jobb. Anledningen till nedläggningen är bristande lönsamhet. (TT)
Nyheter • Publicerad 22 september 2010
Foto: Scanpix

Solenergibolaget REC Scanmodule planerar att lägga ner verksamheten i Glava i Arvika kommun där man tillverkar solcellspaneler. Runt 300 anställda förlorar sina jobb.

Scanmodule, som ingår i norska REC-gruppen, startade sin produktion i Glava 2002 och är en av Arvika kommuns största arbetsplatser.

Även om solenergi lyfts fram i miljödebatten har företaget inte lyckats få tillräcklig lönsamhet på verksamheten.

"Tyvärr fortsätter de finansiella resultaten för fabriken att vara otillfredsställande, och trots Glava-gruppens ansträngningar fortsätter utsikterna för att skapa en långsiktig konkurrenskraftig anläggning att vara svaga" kommenterar John Andersen, vice vd för REC-gruppen, i ett pressmeddelande.

REC lovar att hjälpa de anställda att söka nya jobb.

Personalen informerades på morgonen och en presskonferens ska hållas i eftermiddag. Planen är att avveckla verksamheten till slutet av året.

REC-gruppens huvudkontor ligger i Oslo och bolaget har produktionsanläggningar i Norge och USA, förutom den i Glava. Totalt har koncernen nästan 4 000 anställda enligt hemsidan.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.