1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Strejkhot oroar Sweden Rock

Strejkhotet mot Öresundstågen oroar Sweden Rock Festivals arrangörer.Utan denna förbindelse får åtskilliga besökare stora problem när de ska ta sig till Norje.
– Vi håller tummarna, säger vd:n Mats Natvig.
Nyheter • Publicerad 22 maj 2014
Huvudbry. Den varslade strejken på Öresundstågen kan komma att ställa till med ordentliga problem när 30  000 besökare ska ta sig till Sweden Rock Festival i Norje. Vd Mats Natvig hoppas innerligt att parterna ska komma överens i tid.
Huvudbry. Den varslade strejken på Öresundstågen kan komma att ställa till med ordentliga problem när 30  000 besökare ska ta sig till Sweden Rock Festival i Norje. Vd Mats Natvig hoppas innerligt att parterna ska komma överens i tid.Foto: Patric Söderström
Foto: 

Blekinge kustbana är jämte E 22 festivalens viktigaste kommunikationslänk. Via järnvägen kommer besökare från hela Sverige, Danmark och norra Europa, samt förstås de som tagit flyget till Kastrup.

En strejk som lamslår Öresundstågen två dagar innan första konsertens början skulle förstås vara sämsta tänkbara tajming för arrangörerna.

Festivalens vd, Mats Natvig, hoppas att fack­förbundet Seko och tåg­operatören Veolia kommer överens vid kommande veckas förhandling.

I övrigt är han försiktig i sina uttalanden. Han vill i dagsläget inte säga om något arbete med en krisplan inletts på kansliet eller inte.

– Förhandlingarna är den 26 och 27 maj. Vi får avvakta utfallet. Blir det ett "worst case"–scenario med icke–fungerande tågtrafik får vi agera utifrån det, på bästa möjliga sätt för våra besökare, säger han.

De senaste åren har specialchartrade skyttelbussar förbundit Norje med bland annat Kristianstad och Åhus, men i år stannar de som går västerut i Sölvesborg.

Tanken är att resenärerna som ska vidare därifrån byter till tåg. Nu kan de alltså i stället bli strandsatta, åtminstone tills det sista tåget går på natten. Det körs nämligen av en annan operatör och ska med andra ord kunna avgå enligt tidtabell.

Det är inte heller så enkelt som att ersätta eventuella inställda tåg med bussar, eftersom det skulle kunna betraktas som strejkbryteri.

Mats Natvig tror dock att de allra flesta ska kunna nå sin destination på ett ­eller annat sätt, även om tågen står stilla.

– De hittar nog andra vägar och kanaler att lösa sin logistik på om det blir problem. Vi håller verkligen tummarna för att det löser sig, men det är utanför vår kontroll, säger han.

Niklas Jersblad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.