1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Zlatan invigde plan i Rosengård

I dag invigde Zlatan Ibrahimovic en liten fotbollsplan i Rosengård i Malmö, på samma plats där han som femåring gjorde sina första dragningar. Bakgården har nu fått en toppmodern five-a-side-plan med belysning.
Nyheter • Publicerad 8 oktober 2007

Han leder skytteligan i Italien, Inter är obesegrat i serie A, målen har äntligen kommit i Champions league och Zlatan Ibrahimovic verkar mer harmonisk än någonsin tidigare. Bitarna han plockat upp under karriären gör att pusslet Zlatan snart är komplett och han utropas allt oftare som "världens bäste fotbollsspelare":

Zlatan har varit en vinnare vart han än kommit i fotbolls-Europa. Han har ligatitlar med Ajax, Juventus och Inter.

- Jag har den biten från Rosengård, där skulle man vinna varje dag. Man skulle göra allt bäst, man skulle göra det snabbast, man skulle vara etta hela tiden. Den biten har följt med mig hela tiden. Med lite tur, med lite kvalitet, med lite vinnarskalle så har jag lyckats bli en vinnare vart jag än kommit. Jag gillar inte att förlora.

På måndagen invigde Zlatan Ibrahimovic en liten fotbollsplan vid Cronmans väg i Rosengård i Malmö. Det var på grusplätten på bakgården intill mamma Jurkas lägenhet som Zlatan Ibrahimovic, fem år, gjorde sina första dragningar i ett par röda skor.

Nu har Ibrahimovic tillsammans med sin skosponsor bytt ut gruset till slitstarkt gummi och gjort bakgården till en toppmodern five-a-side-plan.

- Det minsta jag kunde göra för Rosengård var att se till att den här planen blev byggd. Nu kan det komma en ny Zlatan, en som är ännu bättre, säger Ibrahimovic innan han går ut i strålkastarljuset som han själv betalt.

- Det var här jag spelade 95 procent av tiden när jag var liten. Men jag fick gå hem när det blev mörkt, då jag inte kunde se bollen längre. Då fanns inget ljus.

TT: Vad hade hänt med dig utan den här planen?

- Jag hade varit den jag är fortfarande, jag hade spelat på asfalten.

Leken med bollen har tagit honom från Malmö till Milano.

- Rosengård är stämplat på ett helt felaktigt sätt. Visst finns det många utlänningar, men det är lugnt och fint. Det är absolut inget farligt område. Det är klart det finns kriminalitet i Rosengård, men det finns ju överallt i hela Sverige, säger Zlatan innan han beger sig till planen där hans fötter numera finns avgjutna i en stjärna vid ingången.

Vid ingången finns också en inskription: "Här finns mitt hjärta. Här finns min historia. Här finns mitt spel. Ta det vidare. Zlatan".

Det syns att han är stolt över sitt ursprung, platsen han fortfarande kallar hemma.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.