1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Weinhandl avgjorde för Linköping

Linköping förde spelet och skapade målchanserna. Färjestad hade Jonas Gustavsson i mål. Det innebar 3­3 efter fulltid. I förlängningen kunde Mattias Weinhandl skjuta Linköping till seger med 3-2 (0-0, 0-1, 2-1, 1-0).
Nyheter • Publicerad 10 oktober 2007

Linköping förde spelet och skapade målchanserna. Färjestad hade Jonas Gustavsson i mål. Det innebar 2­2 efter fulltid.

I förlängningen kunde Mattias Weinhandl skjuta Linköping till seger med 3­2 (0­0, 0­1, 2­1, 1­0).

Färjestad hade hoppats att presentera ett nyförvärv på isen i form av finske målvakten Juuso Riksman, men han är inte spelklar än. Med Christopher Heino-Lindberg på skadelistan fick Jonas Gustavsson chansen för tredje matchen i rad. Och som han tog den.

- Klart att jag blev orolig när vi skapade målchanser utan att få utdelning. Han hade en okonventionell spelstil, säger Linköpings tränaren Jan Karlsson om 23-åringen som representerade AIK i allsvenskan förra säsongen.

Ett mäktigt handledsskott från Kim Staals klubba blev emellertid för mycket även för en storspelande Gustavsson. Målet betydde 1­1.

Esa Pirnes gjorde 1­0 med Jonas Gustavsson som en av framspelarna.

Färjestads Thomas Rhodin svarade med ett jätteskott till 2­1 några minuter senare.

- Vi växte in i matchen efterhand. Killarna visade bra moral, sade Roger Melin, tränare i Färjestad.

Christian Söderström klev av matchen efter en period på grund av sjukdom. Det fick Melin att stuva om i två av fyra kedjor. Ville Vahalahti sköt matchen till förlängning när han på vilja tryckte in 2­2-pucken bakom Jonas Gustavsson från nära håll.

Pelle Prestberg i Färjestad trodde att han gjort 3­2 i slutet. Huvuddomaren Thomas Andersson tog hjälp av videodomaren för att fastställa att det var ett ribbskott och ingen fullträff.

Linköpings målvakt Rastislav Stana var inte sämre än att ha redde ut ett spel i numerärt underläge i sudden death innan Mattias Weinhandl elegant höll inne med skottet tills han hade öppet mål. 3­2 och snyggare går det inte att göra.

Linköping hade en stark backbesättning med Stana som säkerheten själv mellan stolparna.

I Färjestad var "Jönssonligan" (Pelle Prestberg, Jörgen Jönsson och Peter Nordström) återförenad för första gången under säsongen då Nordström gjorde comeback efter skada.

Publiksiffran 5 581 personer är den sämsta någonsin i Löbergs Lila Arena, det förra bottenrekordet (6 206 åskådare mot Brynäs) blev inte ens en vecka gammalt.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.