1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter
Mörrum stärkte sina aktier och gick upp i ledning i kvalserien efter 6-3 (3-0, 2-1, 1-2) segern mot Sunne.
Fast fortfarande finns dramatik och ovisshet kvar då tre omgångar återstår.
- Men vi har avgörandet i egna händer, betonar Lasse Lindgren, en nöjd och lättad tränare.
Nyheter • Publicerad 8 april 2002

Efter den onödiga förlusten i Nybro var det ett revanschsuget hemmalag. Men ett par utvisningar i början av första akten störde Gojset, som fick jobba hårt med att döda utvisningar, vilket bidrog till att det tog en halv period innan det blev rätt struktur i spelet.

- Vi fick ett bra tryck mot Sunnes mål, inflikar Lasse Lindgren.

Och Jens Bergenström, väl assisterad av hårdskjutande Fredrik Lindgren, kom in i vad som kan liknas vid ett stim. Tremålsskytt när det var dags att summera den första perioden.

- Skridskostyrning på första, skott på det andra, och så snappade jag upp en retur vid det tredje, redogör Jens Bergenström, den giftige vänsterforwarden som är en viktig länk i kedjan med Roger Jönsson och Patrik "Putte" Eriksson.

- Vi sätter lägen av den typ som vi tidigare har bränt.

Skridskoåkning och tempo var den stora skillnaden mellan Mörrum och Sunne. Värmlandslaget blixtrade till då och då men ändå inte i tillräcklig omfattning för att det skulle bli en riktigt het fight.

Mörrum är bättre

- Mörrum är så här mycket bättre än oss, säger Per-Erik Johansson, tränare i Sunne.

Ett pressat Sunne hamnade i numerärt underläge i tio av den andra periodens tjugo minuter. Inte oväntat kom 4-1 målet signerat Joakim Svanhall i power play.

5-1 målet producerades av Fredrik Lindgren, banans gigant, med ett mäktigt slagskott. En fullträff som i praktiken avgjorde matchen.

- Jag fick mycket istid, då brukar det bli bra, myser den formstarke backen.

Fredrik Lindgren var inne extra mycket för att han spelar power play, men också för att det blev varannat byte (delade en backplats med Simon Skoog) med anledning av Mathias Lönqvist matchstraff efter en intern uppgörelse med Mikael Kovaks 7.33 in på den andra akten.

- Vi kunde bättrat på målskillnaden i den tredje perioden om vi fortsatt i samma intensitet, analyserar Lasse Lindgren.

I stället kunde Sunne putsa till siffrorna. Någon skugga ska dock inte falla över Jim Andersson som var stabil i målet.

Västerås på bortaplan är nästa uppgift, och då är Mathias Lönqvist, som fick ett lindrigt matchstraff, tillbaka liksom att backkollegan Victor Rönnmark lär vara återställd efter influensaslängen.

- Däremot blir det sista kvalmatchen för Thomas Johnsen, som efter fighten i Västerås ska i väg för att spela B-VM med Danmark, upplyser Lasse Lindgren.

Bengt Josephson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.