1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Viktiga BKC-poäng i Malmö

Två poäng borta mot serietrean Team Malmö var precis vad BK Carlskrona behövde i sin slutspelsjakt.
– Nu har vi ett skönt utgångsläge för resten av grundserien, säger lagledaren Martin Blom
Nyheter • Publicerad 8 januari 2013
Avgjorde. Magnus Sahlberg och Jonathan Nord spelade hem den match som betydde 4?3-vinst mot Team Malmö.
Avgjorde. Magnus Sahlberg och Jonathan Nord spelade hem den match som betydde 4?3-vinst mot Team Malmö.Foto: Thomas Persson

Trots att Jenny Wans krånglande rygg bara höll för dubbelspel så var BKC ytterst nära att vinna med 5–2 och i så fall hade tre poäng hamnat på vinstkontot.

– Vi fick lämna walk over i damsingeln. Men all heder till Jenny som bet ihop och spelade dubbeln, säger Blom.

Efter segern i går har BKC fem seriematcher kvar på sig att komma ikapp och passera tabellfyran Täby som just nu har den sista slutspelsplatsen.

Spelschemat är gynnsamt. På lördag väntar jumbon Spårvägen i Telenor arena och BKC har även ett dubbelmötet hemma, borta mot just Täby.

– Men först och främst ska vi ha nio poäng med oss från matcherna mot Spårvägen, Skogås och Team Badminton Väst. Det är upp till oss själva, säger Martin Blom.

Mot Team Malmö var det dubbelparet Jonathan Nord/Magnus Sahlgren som till slut spikade segersiffrorna efter klara 21–12, 21–14 i matchen mot Patrik Lundqvist/Toni Holm Lovén.

– Det var lite lojt i inledningen av bägge setet och vi var i underläge med 10–11 i bägge. Men sen skärpte sig grabbarna.

Jonathan Nord propsade även på en singel och när han fick chansen tog han den.

– Jonathans 2–0-vinst mot Adam Kahn bidrog i allra högsta grad till vår vinst, konstaterar Blom.

Magnus Sahlgren – som normalt tar hand om en av singelmatcherna – kunde i går enbart koncentrera sig på mixed och dubbel.

– Eftersom flera spelare visar bra form kan vi köra med lite tjuv- och rackarspel i vår uppställning, säger Martin Blom.

Med tanke på Jenny Wans ryggproblem kommer BKC sannolikt kalla in litauiskan Gerda Voitechovskaja i truppen till lördagens match.

– Jag ska snacka med henne så fort som möjligt. Hon är hemma i Litauen nu men kan ta en färja så att hon ansluter på fredag.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.