1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

”Vi spelare vill ha säkerhet”

Polisen grep i går två personer efter skandalscenerna i måndagens match mellan Djurgården och Mjällby.
– Det är inte första gången det händer i svensk fotboll. Det är synd om oss spelare och om alla fans som vill se matcher, säger Mjällbys mittback Jasmin Sudic.
Nyheter • Publicerad 10 april 2013

Händelserna efter Mjällbys 0–1-mål i förrgår, när Sudics mittbackskollega Gbenga Arokoyo träffades av ett inkastat päron, ett av många föremål som haglade in över de målfirande Mjällbyspelarna, tvingade domaren Tobias Mattsson att avbryta matchen i den 37:e minuten.

I går flög Mjällby AIF hem från Stockholm och laget tränade som vanligt på eftermiddagen.

– Det är klart att vi hunnit tänka en del på det som hände. Vi spelare vill ha säkerhet, vi måste kunna slå en hörna, lägga ett inkast eller fira ett mål utan att få saker kastade på oss, säger Sudic.

– Det är jäkligt tråkigt och det ska bara inte få ske i svensk fotboll. Tyvärr finns det idioter som bara vill förstöra.

För Sudics del var det inte första gången som en fotbollsmatch urartade på Stockholm Stadion. 2009 vann Malmö FF med 2–1 mot Djurgården i en match som tillfälligt fick avbrytas sedan djurgårdssupportrar sprungit in på planen i samband med MFF:s ledningsmål i den 70:e minuten.

– Då plockade domaren oss av planen under några minuter men matchen återupptogs.

Hade ni velat spela färdigt i måndags också?

– Det bästa hade varit om vi kunnat fortsätta på något sätt. Kanske inför tomma läktare, eller om man fått tag i de som kastade grejerna och slängt ut dem.

Nu ska Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd ta beslut om vad som ska hända (se även separat artikel): återuppta matchen eller ge Mjällby AIF segern med 3–0. Sudic har sin åsikt klar.

– Det kan bli väldigt svårt att få till den här matchen med samma förutsättningar. Mest rättvist är att ge oss segern med 3–0, menar Sudic.

På tisdagen greps två personer för inblandning i läktarskandalen men den som kastade päronet som träffade Arokoyo på revbenen är inte identifierad ännu. De två gripna personerna omhändertogs av polisen efter vittnesmål från andra personer på läktaren.

– De blev utpekade av andra supportrar, säger Lars Byström, informationsansvarig på Länskriminalpolisen, uppger aftonbladet.se.

Henrik Flemming
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.