1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

"Vi har inte haft något flyt"

EM i segling har startat.Otto Hamel och Carl P Sylvan fick en småtuff första tävlingsdag.
– Vi har inte haft något flyt och gjorde det lite onödigt svårt för oss, säger Hamel.
Nyheter • Publicerad 8 juli 2014
EM är i gång. Otto Hamel och Carl P Sylvan ligger 26:a efter första dagens seglingar. "Vi hade inte haft något flyt och gjorde det lite onödigt svårt för oss", säger Hamel.
EM är i gång. Otto Hamel och Carl P Sylvan ligger 26:a efter första dagens seglingar. "Vi hade inte haft något flyt och gjorde det lite onödigt svårt för oss", säger Hamel.Foto: 
EM är i gång. Otto Hamel och Carl P Sylvan ligger 26:a efter första dagens seglingar. "Vi hade inte haft något flyt och gjorde det lite onödigt svårt för oss", säger Hamel.
EM är i gång. Otto Hamel och Carl P Sylvan ligger 26:a efter första dagens seglingar. "Vi hade inte haft något flyt och gjorde det lite onödigt svårt för oss", säger Hamel.Foto: Privat

Karlshamnssonen Otto Hamel och Carl P Sylvan, som seglar 49er, har som första målsättning att ta sig vidare till guldfinal – vilket betyder topp 26 – i EM.

Missar de finns ändå en chans till återkval för besättningen som är rankad som nummer sex i världen.

– Men varför vänta? skriver Otto Hamel i ett mejl.

EM inleds med tre dagars kval, totalt nio race där man får räkna bort det sämsta, innan det är dags för två dagars finalseglingar innan besättningarna gör upp om medaljerna på söndag.

– Även här finns chans att klättra/återkvala hela vägen till topp tio om man seglar bra, så vi kommer segla avslappnat och lita på vår form och kämpa hela veckan.

Första EM–dagen gick inte fullt så bra som Hamel hade hoppats på förhand.

– Vi hade lite svårt att komma loss och segla vår egen väg, vilket också har förstärkts av att fältet varit ganska tätt, säger Hamel.

Vanligtvis seglas det två race under totalt 30 minuter. Helsingfors har det, på grund av platsbrist i skärgården, seglats tre varv under 25 minuter.

– Det passar oss egentligen, men vi fick inte riktigt till det.

Otto Hamel och Carl P Sylvan har en snittplacering på tio efter första dagens seglingar vilket ger dem en 26:e plats – alltså på håret för att kvala till guldfinal.

Det återstår sex race i kvalet och det är väldigt tajt i resultatlistan.

– Nu laddar vi om och går ut och ger järnet igen!

Thomas Cedergren
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.