1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Världsrekord av Nystrand

Stefan Nystrand var inte snabbast i starten på 100 m frisim men väl först i mål och det på ny världsrekordtid under världscupsimningarna i Berlin. Nystrand slog det gamla världsrekordet med över fyra tiondelar.
Nyheter • Publicerad 17 november 2007

Stefan Nystrand var inte snabbast i starten på 100 m frisim men väl först i mål och det på ny världsrekordtid under världscupsimningarna i Berlin. Med 45,83 slog Nystrand det gamla världsrekordet 46,25 med över fyra tiondelar.

Nystrand sträckte armarna i luften efter en blick på resultattavlan.

- Jag är förvånad. Även om jag ville förbättra världsrekordet så trodde jag aldrig att tiden skulle bli så bra, sade Nystrand till den samlade pressen direkt efter loppet enligt AFP.

- Jag vet inte vad det här rekordet betyder för OS, det är stor skillnad på kort och lång bana.

Förbundskapten Thomas Jansson är dock övertygad om att svensken har stor chans i Peking.

- I och med det här befäste Stefan att han just nu är outstanding i världen på 100 m fritt. Och då tänker jag inte bara på att han slog världsrekord utan att han i tävling efter tävling besegrar de övriga motståndarna på högklassiga tider, säger han på Svenska simförbundets hemsida.

Josefin Lillhage fortsätter att förbättra sitt eget svenska rekord på 200 m frisim. Tiden 1.54,22 är en putsning med 37 hundradelar av det rekord hon satte i Stockholm tidigare i veckan. Men för första gången i årets världscup förlorade svenskan på distansen. Fransyskan Laure Manaudou satte Europarekord med 1.53,48.

För Therese Alshammar gick det sämre. Hon blev bara trea på 50 m frisim. Med 23,58 utraderade holländskan Marleen Veldhuis svenskans världsrekord.

Alshammar tappade viktiga poäng i kampen om totalsegern inför den sista världscupsimningen i Brasilien nästa helg.

Anna-Karin Kammerling var fyra i loppet, Claire Hedenskog sjua och Lina Petersson åtta.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.