1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter
För fem veckor sedan avrundades hockeysäsongen, då Mörrum mötte Björklöven i Umeå.
Nu är arbetet i full gång med att sy ihop spelartruppen, något som i praktiken blivit möjligt sedan det i början av veckan blev klart med nye tränaren Ivan Hansen.
Nyheter • Publicerad 12 april 2003

- Två av våra spelare har skrivit på nya kontrakt, berättar sportchefen Mikael Norman.

Jens Bergenström och Peter Johansson blev därmed först med att signalera fortsatt spel i Gojset. För Borlängesonen Jens blir det fjärde säsongen i Mörrumströjan.

Tongivande

Tongivande, grovjobbare och och poängplockare i en och samma person. Under den gångna säsongen tillhörde han kategorin tongivande spelare i Södrahallen.

- Mycket glädjande att han kör vidare, säger Mikael Norman. Jens har utvecklats hela tiden, och jag tycker han är en spelare med elitseriepotential.

Vesa Välimäki var Mörrums förstemålvakt när seriespelet drog i gång förra hösten. Efter en bra start visade han en svajande formkurva. Det ena gav det andra, och under grundseriens sista hälft var det Peter Johansson som stod i Mörrumskassen, och han gjorde det bra.

Ändå hamnade Peter i skymundan efter tre spelade matcher i fortsättningsserien, då letten Edgars Masalskis dök upp och tog över.

God klass

- Tycker det var lite synd att Peter fick spela så lite under våren. På de tre matcher han stod stoltserade han med 95 procents räddningsprocent, och i serien totalt var det väl cirka 92. Ett mått på hans goda klass som målvakt, säger Mikael Norman.

Peter Johansson är dock inte den som gnäller. Nu biter han ihop, och tar nya tag i kampen om att bli förstekeeper.

- Vi tror mycket på Peter. Nu jobbar vi på att hitta ytterligare en målvakt, säger Norman.

Utöver Jens Bergenström och Peter Johansson finns även en tredje spelare som är klar för fortsatt medverkan.

Det gäller lagkaptenen Patrik "Putte" Eriksson, som går in på sin tredje säsong, på det treårskontrakt han signade vårvintern 2001.

- "Putte" tillhör kärnan i laget, poängterar Mikael Norman.

Bengt Josephson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.