1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Två Mörrumsspelare hamnade på sjukhus

Mörrums GoIS/IK fick inte med sig några poäng från bortamatchen mot Osby IK i hockeyettan.
Osby vann med 4-2 (2-2, 0-0, 2-0) och två av Mörrums spelare hamnade på sjukhus med hjärnskakningar.
Nyheter • Publicerad 9 januari 2006

Mörrums spelare och ledare var mycket väl förberedda inför söndagens match i erkänt svårspelade Osby Ishall.

- Vi har haft problem däruppe både på försäsongen och i seriespelet, förklarar tränaren, Bert-Ola Nilsson.

Matchen i går blev också så besvärlig och jobbig som Nilsson och hans manskap hade befarat. Ett Osby i stort poängbehov kom nämligen ut på rinken med en oerhört aggressiv inställning.

- De spelade väldigt tufft, i bland på gränsen till fult, säger Bert-Ola Nilsson.

Brutalt

Osbys tuffa stil resulterade även i att Mörrums lagkapten, Victor Rönnmark, samt tjecken Jiri Lala fick tillbringa söndagskvällen på Centralsjukhuset i Kristianstad. Lala råkade ut för en i det närmaste brutal tackling i första perioden och var därmed borta från fortsatt spel.

- Han var helt väck efter smällen och har fått en rejäl hjärnskakning, säger Bert-Ola Nilsson om den situation som sedermera gav Osbys Tommy Steiner matchstraff.

I period nummer två var det Victor Rönnmarks tur att uppsöka sjukhus efter en hjärnskakning. Risken är nu stor att både Rönnmark och Lala missar onsdagens viktiga match mot Tyringe.

Besvikelse

Från matchen i övrigt kan noteras att Osby tog ledningen efter drygt två minuter. Mörrum utnyttjade sedan ett powerplay till 1-1 fem minuter senare. Via ett mål för vardera laget stod det sedan 2-2 inför andra perioden. Den slutade mållös varpå Osby kunde rycka ifrån till 4-2 under de sista tjugo minuterna. Skåningarnas fjärde mål kom i tom bur sedan Mörrum, trots numerärt underläge, chansat med att ta ut Peter Johanson från kassen.

- Det är givetvis en besvikelse att vi inte lyckas vinna den här matchen. Nu har vi Tyringe hemma på onsdag och där har vi en bra chans. Det är synd att inte alla matcher spelas i Jössarinken eftersom vi känner oss trygga och säkra där, avslutar Bert-Ola Nilsson.

MATCHFAKTA

Första perioden: 1-0 (2.05) Mattias Nordqvist, ass Jan Gabrielsson, 1-1 (7.20) Henrik Bergenström, ass Mattias Nordqvist och David Jonsson, spel fem mot fyra, 1-2 (18.04) Niklas Magnusson, ass Hans Ottinger och Michal Novak, 2-2 (19.06) Per Gadde, ass Robert Pukalovic.

Utvisningar: Osby 2x2 min, 1x5 + 20 min (matchstraff), Mörrum 3x2 min.

Skott: 9-9.

Andra perioden: -

Utvisningar: Osby 3x2 min, Mörrum 4x2 min.

Skott: 9-7.

Tredje perioden: 3-2 (16.27) Jan Gabrielsson, ass Fredrik Haak, 4-2 (19.48) Jan Gabrielsson, ass Kimmo Tuunala.

Utvisningar: Osby: 4x2 min, Mörrum: 4x2 min, 1x5 + 20 minuter (matchstraff).

Skott: 13-10, totalt 31-26.

Domare: Jan Byhlin, Taberg.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.