1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Turbulent i Mjällby

Jacobsson petad som huvudtränare, Arokoyo har lämnat och det blev stryk mot IFK Göteborg
Nyheter • Publicerad 20 juli 2014
Foto: 
Foto: 

Det är turbulenta tider i Mjällby AIF.

Lasse Jacobsson får inte fortsätta som huvudtränare.

Mittbacksklippan Gbenga Arokoyo har lämnat för turkiska ligan.

Och därtill ser tabelläget alltjämt tufft ut efter förlusten mot IFK Göteborg.

Mjällby AIF gick under lördagen ut med att Lasse Jacobsson inte fortsätter som huvudansvarig tränare. I matchen mot IFK Göteborg var det i stället Jonas Andersson som för första gången var huvudansvarig tränare i allsvenskan med Patrik Rosengren som assisterande.

– Självklart såg jag fram emot uppgiften att få leda laget i en allsvensk match, men det här blir nog ingen långvarig lösning och jag hoppas att det blir klart med en ny tränare redan i början av veckan. Det är i alla fall målsättningen, säger Jonas Andersson

I och med den tuffa starten i årets allsvenska spekuleras det i att det är efter spelartruppens missnöje med Lasse Jacobsson som klubbstyrelsen agerat.

Stämmer det att spelartruppen varit missnöjda med Jacobsson?

– Nja, det vet jag inte. Det är väl egentligen ett styrelsebeslut helt och hållet. Sedan är det klart att det hela tiden finns en dialog inom klubben, men de är ingenting jag vill kommentera, säger Kristian Haynes.

Målvakten, tillika lagkaptenen, Mattias Apser, fyller i.

– Jag har egentligen ingen kommentar till det mer än att vi respekterar styrelsens beslut. De tyckte att det var dags att göra någonting och nu får vi köra på det.

Själva matchen då? Jo, någon vidare Jonas Andersson-effekt blev det inte. Även om de gulsvarta i den första halvleken lyckades med sin matchplan i 45 av 46 minuter.

– Matchplanen var att ligga rätt i positionerna och inte släppa till något bakåt. Offensivt sett riktade vi in oss på snabba omställningar, men i absolut sista minuten av den första halvleken får vi ett mål i baken. Det känns lite typiskt för den här säsongen att släppa in ett sådant mål, säger Andersson.

I början av den andra halvleken fick Mjällby straff efter en handsituation. Kristian Haynes gjorde inga misstag och kvitterade till 1-1 från elva meter. Glädjen var dock kortvarig för minuten senare gav IFK Göteborgs, Lasse Vibe, återigen hemmalaget ledningen.

– Det grinar oss illa och det är psykologiskt tunga mål vi släpper in. I stället för att rida på energin från kvitteringsmålet och växa in i matchen så släpper vi in ett till mål direkt. Målet känns billigt och det var liksom än ny käftsmäll vi åkte på, säger Kristian Haynes som gjort två mål för Mjällby i allsvenskan i år.

När Lasse Vibe med halvtimmen kvar att spela nickade in sitt tredje mål för dagen gick luften ur Mjällbyspelarna.

– Vi möter ett väldigt bra lag och räcker i sanningens namn inte riktigt till. Men det är bara till att bita ihop och ge IFK Göteborg en rejäl omgång när de kommer till Strandvallen, säger Haynes.

I övrigt så fick sig Mjällbymålvakten, Mattias Apser, en rejäl smäll på knät i samband med en frilägesräddning i första halvleken.

– Jag kunde i alla fall spela klart matchen. Det gör oerhört ont men hur allvarligt det är vet jag först efter att jag känt efter i morgon. Nu är det högläge som gäller, säger Mattias Asper.

Mjällbys nästa match i allsvenskan är återigen mot IFK Göteborg som besöker strandvallen på söndag.

IFK Göteborg – Mjällby AIF

Målen: 1–0 (45+2) Lasse Vibe, 1–1 (50) Kristian Haynes, 2–1 (51) Lasse Vibe, 3–1 (61) Lasse Vibe

Mjällbys startelva: Mattias Asper – Danny Ervik, Gudmann Thorisson, Viktor Agardius, Rikard Östlin – David Löfquist, Andreas Blomqvist, Daniel Nilsson, Kwame Bonsu – Kristian Haynes, Mattias Håkansson

Kamil Bochenski
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.